CŠOD: Dom Rak, Rakov Škocjan

5. dan

Galerija

4. dan

Dopoldan smo se preizkušali v plezanju po naravni steni in se spuščali po vrvi. Poleg tega smo raziskovali bližnjo okolico od Tkalca do Kotla.
Popoldan smo se eni razveselili veslanja po reki Rak, drugi pa so postali stezosledci in se odpravili na kraj, kjer smo v torek postavili jelko s hrano za medveda in kamero, ki bi ga naj posnela. Po pregledu posnetkov smo presenečeni ugotovili, da se je medvedek še isti dan posladkal z nastavljenimi dobrotami.
Zvečer smo organizirali Uršolin večer, kjer so se vse sobe predstavile z dvema zabavnima točkama. Bilo je zelo zabavno.
Sedaj pa že komaj čakamo jutrišnji dan, ko se vračamo proti domu.

Galerija

3. dan

Po okusnem zajtrku smo se odpravili na daljši pohod do Unške koliševke. Odkrili smo skrite rove in se odpravili raziskovat temno podzemlje. Spustili smo se nekaj metrov v globino in bili v velikem pričakovanju, kaj bomo videli. Rov nas je pripeljal do svetlobe na rob prepada, kjer nam je učitelj razkazal lep razgled na udorno jamo.
V popoldanskem času smo se urili v lokostrelstvu in se pripravili na preživetje v naravi.
Po večerji pa smo se odpravili na nočni sprehod do mosta želja. Upajmo, da se nam bodo skrite želje uresničile.

Galerija

2. dan

Po mirni noči in obilnem zajtrku se je ena skupina odpravila na izlet s kolesi, ostali pa so raziskovali lepote Zelske jame. V popoldanskem času so učenci prve skupine postali stezosledci. Odkrivali in opazovali so sledi različnih živali v gozdu. Ko so prispeli na vrh gozda, so postavili kamero in okrasili božično jelko z jabolki, medom in bonboni za medveda. Druga skupina pa je v učilnici odkrivala posebnosti reke Rak.
Po večerji so učenci uživali v igrah. Odpravili so se tudi ven, kjer jih je čakalo presenečenje. Z zavezanimi očmi so raziskovali gozd.

Galerija

1. dan

Ko smo že skoraj prispeli na cilj, nas je pričakalo terensko vozilo za našo prtljago. Sami smo se podali na pot do doma peš. Hodili smo mimo velike vode. Po nastanitvi nas je pričakalo obilno kosilo. Po kosilu smo se eni odpravili na kolesarski izlet do Cerkniškega jezera, drugi pa so raziskovali jamski svet. Po večerji so se učenci uredili in pripravili za družabni večer.
Po napornem dnevu smo legli k počitku, saj potrebujemo nove moči za jutrišnji dan.

Galerija

 Zaradi tehničnih težav v CŠOD Rak zaenkrat ni slikovnega materiala. Objavili ga bomo takoj, ko bo to mogoče.


 

Obiskovalci

Na strani je 762 gostov in ni članov .