TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je bil jubilejni in to desetletnico, ki smo jo obeležili v petek, 20. novembra 2020, smo prazslo zajtrknovali malo drugače, in sicer doma, zaradi epidemioloških razmer.

Letošnji slogan se je glasil »Zajtrk z medom – super dan!«

Učiteljice na razredni stopnji so izvedle naravoslovni dan. Učencem so pripravile PowerPoint predstavitev na zanimiv način.  Z učenci so  izvedle videokonferenco preko ZOOM-a, kjer so se pogovorili o tej temi. Spomnili so se kaj sploh zajtrk je in  ali imamo vsak dan zajtrk ter zakaj je sploh tako pomemben, da so mu posvetili ta naravoslovni dan. Ponovili so kaj pomeni tradicionalni slovenski zajtrk ter katere jedi zajema.

Učenci so imeli nalogo doma pripraviti pravi tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen iz:  kruha, masla, medu, mleka in jabolka.

Nastale  so prekrasne fotografije. Galerija

Pogovarjali so se o prednostih  lokalno pridelanih živil, da živila najhitreje in po najkrajši poti pridejo do potrošnikov, manj obremenjujejo okolje ter imajo višjo biološko vrednost, saj so pobrana ob svoji optimalni zrelosti.
Učenci so se preizkusili v pripravi zdrave malice.  Morali  so pripraviti zdrav krožnik v stilu Mandale.
Tudi sami so dobili nalogo (sicer ni bila obvezna) za čez vikend, da se lahko preizkusijo v peki kruha, medenjakov ali v pripravi masla.
Ponovili so kaj  je zdrava, uravnotežena prehrana ter da je za zdravo življenje pomembno tudi gibanje.
Učenci so imeli v PowerPoint predstavitvi video posnetek »Čebelji ples« katerega so doma zaplesali. Za konec so morali izdelati masko »Čebelice«. Nastale so odlične izvirne maske.

Ob koncu dneva so opravili evalvacijo in iz pogovora učencev je bilo razvidno, da se jim je naravoslovni dan na takšen način zdel zelo zanimiv, imeli so veliko zanimivih nalog in ob njih uživali.

Učenci  predmetne stopnje so izvedli razredno uro na to temo.

 


 

Obiskovalci

Na strani je 315 gostov in ni članov .