baner

MEDNARODNO SODELOVANJE SLOVENIJE IN AVSTRIJE – AKCIJSKI DAN ZA MURO

V šolskem letu 2023/2024 se je naša šola povezala v skupnem projektu s sosednjima šolama v Bad Radksersburgu v Avstriji in z OŠ Gornja Radgona. Učenke in učenci se bodo srečali ob Muri in se v sodelovalnih skupinah učili o skupni reki. Projekt podpirajo pomembne slovenske in avstrijske organizacije in ustanove.

V okviru projekta bo v ponedeljek, 3.6.2024 izvedeno prvo srečanje (od skupnih treh – v treh letih) na šoli v Bad Radkersburgu z naslovom Aktionstag fűr die Mur – Akcijski dan za Muro 2024. Odhod skupine učencev na prvo skupno srečanje bo v ponedeljek, 3.6.2024, ob 7.30 z organiziranim prevozom z OŠ Cankova do Bad Radkersburga. Aktivnost bo predvidoma trajala do 13.30, ko se bodo učenci vrnili na šolo z organiziranim prevozom. Učence bosta spremljali učiteljici Monika Hajdinjak (vodja) in učiteljica Monika Paluc Zamuda.

Na prvem srečanju bomo obravnavali tematiko življenja ob Muri, kjer bodo učenci aktivno sodelovali v nemškem jeziku in predstavili naše raziskovalno delo o reki Muri.
Želimo jim veliko lepih doživetij in novih spoznanj v družbi z vrstniki iz sosednjih šol.
Naj bo skupno učenje zabavno in poučno.

Monika Hajdinjak

Povezava na: plakat dogodka

Obiskovalci

Na strani je 117 gostov in ni članov .