ODDAJA VLOGE ZA ZNIŽANO PLAČILO VRTCA


Na osnovi okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport št. 602-6/2014, z dne 11.12.2014 vas obveščano o oddaji vlog za znižano plačilo vrtca.

S spremembami in dopolnitvami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Ul. RS št. 99/2013) je bila spremenjena določba 33. člena zakona, ki je določala, da se pravica do znižanega plačila vrtca prizna za koledarsko leto. Spremenjena določba drugega odstavka 33. člena ZUPJS določa, da pripada pravica do znižanega plačila vrtca za obdobje enega leta, torej s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi vloge za eno leto.

Staršem, katerim bo odločba prenehala veljati 31.12.2014, morajo vlogo o znižanem plačilu vrtca ponovno vložiti v mesecu decembru 2014. V primeru, da ste v letu 2014 na CSD uveljavljali neko spremembo (npr. izgubo zaposlitve, povečanje št. družinskih članov, itd.), vam je center na osnovi te spremembe izdal novo odločbo o znižanem plačilu vrtca z novim obdobjem veljavnosti (primer: odločba velja od 1.9.2014 do 31.8.2015 - starši morajo vložiti ponovno vlogo za znižano plačilo vrtca v mesecu avgustu 2015, v mesecu ko jim poteče odločba). Starši, ki na novo vključujejo otroka v vrtec, morajo vlogo vložiti mesec dni pred vstopom v vrtec.

Iz informacijskega sistema CSD je razvidno, da približno polovici vseh upravičencev do znižanega plačila vrtca, pravica poteče konec letošnjega leta, torej decembra, vsi ostali imajo pravico priznano še naprej.
Da starši ne bi po nepotrebnem vlagali vlog za znižano plačilo vrtca ali pozabili na oddajo vloge, če jim poteče, smo pripravili aplikacijo za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev. Povezava: https://emddsz.gov.si/iscsd2_vppjs/
Vpogled v podatke o priznanih pravicah iz javnih sredstev je možen na podlagi vaše EMŠO in davčne številke, ob predhodni registraciji.

Navodila:
1. Pred prvim vpogledom v podatke se je potrebno registrirati. Registracijo izvedete s pomočjo gumba »Registriraj«.
2. Za uspešno poizvedbo vnesite vaš EMŠO in geslo, ki ste ga izbrali pred registracijo. Nato izberite gumb »Poizvedba«.
3. V kolikor ste pozabili geslo, ponovno izvedite registracijo s pomočjo gumba »Registracija«.

VRTEC PRI OŠ CANKOVA

 

 


 

Obiskovalci

Na strani je 1023 gostov in ni članov .