TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRKIlustracija lokalne skupnosti: kmetijska zadruga, pekarna, lokalna tržnica, živinoreja, vrtec in otroško igrišče, povezani z ekološko pridelavo hrane.

V tednu tradicionalnega zajtrka so otroci na zanimiv in doživet način spoznavali sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka – kruh, maslo, med, mleko in jabolko – ter odkrivali njihov izvor. Poseben poudarek je bil namenjen pomenu lokalno pridelane hrane, zdravi prehrani in spoštovanju narave. Spoznali so tudi pomen čebele za naše okolje in življenje ljudi, kar so dodatno utrdili z različnimi ustvarjalnimi delavnicami na to temo. Med tednom so si otroci sami pripravljali slastne sadne malice, namaze in čaje ter pri tem z veseljem raziskovali nove okuse. Petkov tradicionalni slovenski zajtrk je bil še bolj poseben, saj sta se nam pridružila čebelar in župan. Z veseljem smo ju pogostili z domačim zajtrkom ter uživali v prijetnem druženju in pristnih domačih okusih.

Galerija