voscilo

 


 

VABILO NA 1. RODITELJSKI SESTANEK - VRTEC

1 rod sest vrtec


 

ZAKLJUČNA PRIREDITEV

izrezBil je september, ko so nekateri otroci prvič vstopili v naš vrtec, spet drugi so se vrnili iz počitnic. Zamenjali so igralnice, postali so del skupine Čebelice, Ježki, Metuljčki ali Medvedki. Naučili so se veliko novih pesmic, deklamacij, poslušali veliko novih zgodb, plesali in se igrali in vse to in še več, dodali v svoj mozaik znanja. Minevali so meseci tako hitro, da niti opazili nismo, da nam na vrata že trkajo težko pričakovane poletne počitnice. In smo tukaj. Spet se poslavljamo od še enega nepozabnega vrtčevskega leta. Stkali smo prijateljske vezi. Kdaj pa kdaj nam je bilo težko, tako otrokom, kot včasih tudi nam vzgojiteljicam, ko njihova ušesa nikakor niso želela slišati naših navodil. Ampak na koncu dneva, na koncu šolskega leta v naših ušesih odzvanja le njihov nasmeh, petje, veselje, njihov iskriv pogled, vsak »rad te imam« in vsak iskren objem.
Tudi 17. 6. 2019 je odzvanjalo otroško veselje, petje in ples, kajti v dvorani gasilskega doma Cankova, smo pripravili zaključno prireditev.
Skupina Čebelica se je predstavila s plesom ob njihovih najljubših ritmih.
Skupina Ježki je pokazala kako zjutraj telovadi ob glasbi in kaj vse so se naučili preko deklamacije Trden dokaz.
Skupina Metuljčki je izpilila Hugov ples in pravo prekmursko pesem Nede mi več rasla.
Skupina Medvedki pa se nam je predstavila s plesoma Požugana in Točak ter z odlomkoma iz pesmi Marko skače in Stara mati.
Od nas pa so se poslovili tudi minimaturanti, ki so odkorakali v novo življenjsko obdobje – obdobje osnovne šole. Minimaturantom želimo na tej poti veliko uspeha.

Galerija


 

PUST VESELIH USTpust vrtec feb 2019004

V torek 5. 3. 2019 smo pustne maškare s pesmijo in plesom preganjale zimo na Cankovi. Obiskali pa smo tudi župana g. Danila Kacijana in vse ostale zaposlene na občini.

 

 

Galerija

 


 

vrtec

VPIS V VRTEC PRI OŠ CANKOVA
ZA ŠOLSKO LETO 2019/20

Obveščamo vas, da bo potekal vpis predšolskih otrok v Vrtec pri OŠ Cankova za šolsko leto 2019/20.


KDAJ?
od 11.3.2019 do 29.3.2019
od ponedeljka do petka
od 8.00 do 14.00 ure

KJE?
- v upravnih prostorih OŠ Cankova


KJE DO VPISNE VLOGE?
- na spletni strani šole: Vloga za vpis v vrtec 2019/20 (PDF)
- dobite jih v upravnih prostorih šole

INFORMACIJE:
- 02/540 91 40 (tajništvo)
- 02/540 91 42 (svetovalna služba)
- www.oscankova.si

Vpisujemo otroke, ki bodo ob vključitvi stari 11 mesecev in več.

VLJUDNO VABLJENI!


 

MALI POLHEC IN NJEGOV PRVI BOŽIČ TER OBISK DEDKA MRAZADEDEK MRAZ dec 2018003

22. 12. 2018 nas nam je nasmeh na obraz narisala gledališka skupina KU – KUC, z gledališko predstavo Mali Polhec in njegov prvi božič. Na koncu pa je otroke obiskal in obdaril Dedek Mraz.

 

Galerija

 

 


 

BOŽIČNE DELAVNICE IN POHOD Z LANTERNAMIBOŽIČNE DELAVNICE dec 2018041

13. 12. 2018 smo v vrtec povabili starše na božično delavnico. Vsaka skupina je staršem pripravila prav posebno praznično doživetje. Poseben pečat pa je prav gotovo pustil tudi pohod z lanternami po Cankovi.

 

Galerija

 

 


 

BABICA ZIMABBAICA ZIMA dec 2018001

Otroke je obiskala babica Zima ter jim nasula malo čarobnega snega. Otroci pa so ji v zahvalo zapeli nekaj pesmic o zimi. V spomin na ta dogodek smo se z babico Zimo tudi fotografirali.

 

Galerija

 

 


 

OBVESTILO - Zakon o spremembah Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

Obvestilo (PDF)


 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2018plakat

Namen vseslovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk in dneva slovenske hrane je spodbujanje lokalne samooskrbe s  kakovostno hrano iz lokalnega okolja – ter le to predstaviti  otrokom na njim razumljiv način.
Skozi načrtovane dejavnosti smo želeli realizirati zastavljeni cilj:                                   
- spodbujati otroke k zdravemu načinu življenja (spoznati pomen uživanja raznovrstne hrane ter gibanja za ohranitev ter krepitev zdravja).

V vrtcu so tekom celega tedna potekale različne dejavnosti, ki so jih na kratko opisale vzgojiteljice posamezne skupine. Nekaj foto utrinkov pa si lahko ogledate v galeriji.

SKUPINA ČEBELICE
Vse dni, ki so nas vodili k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, smo v skupini Čebelice preživeli ustvarjalno. Ogledovali in spoznali smo dogodivščine čebele Adele, prepevali in se gibalno izražali kot čebelice, likovno ustvarjali s pomočjo pobarvank, spoznavali sestavine slovenskega zajtrk ter okušali sladek med.
Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka smo jedli lokalno pridelan med, kruh, maslo, mleko ter jabolka.

SKUPINA JEŽKI
Skupina Ježki smo se na Tradicionalni slovenski zajtrk pripravljali dva tedna. Spoznavali smo pomembnost čebel in njihovo nalogo, ter nalogo čebelarja. Naučili smo se deklamacijo z naslovom Panj in si izdelali vsak svojo čebelico. Ogledali smo si postopek izdelave kruha -  od pšenice do kolača. Prav tako smo vsak dan spoznali eno žival, ki živi na kmetiji in njeno funkcijo. Med njimi je bila tudi krava, ki nam daje mleko. Kravo smo si tudi sami izdelali in se preizkusili v provizorični spretnosti molže. S pomočjo odtiskovanja kalup, pa smo si izdelali vsak svojo ovčko.

SKUPINA METULJČKI
Dneve, ki so nas vodili k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, smo v skupini Metuljčki preživeli ustvarjalno. Izdelovali smo čebelice iz tulcev, zaplesali ZUM ZUM PLES, se naučili pesmico Tri čebele, okrasili “eko smreko” in si pripravili skutne namaze z zelišči, lešniki in malinami.
Pri samem zajtrku smo okušali dobrote domače pridelane hrane in spoznali kako pomemben je zajtrk ter se naučili, da hrana ne zraste na policah v trgovini, ampak jo mora pridelati človek sam.

SKUPINA MEDVEDKI
- pogovori na temo: MOJ ZAJTRK, KAJ RAD JEM?, PREHRANSKA PIRAMIDA;
- delavnica: ŽIVILSKI SEMAFOR;
- priprava domačega, manj sladkega pudinga;
- program vzgoja za zdravje v vrtcih - delavnica ZD MS Moj srček (pravljična joga, otroška meditacij, sprostitev in dihalne vaje,…);
- gibalne dejavnosti na prostem in v telovadnici;
- spoznavanje sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka (seznanitev z lokalnimi pridelovalci).


Dan slovenske hrane smo obeležili v petek, 16. 11. 2018.  Vse skupine sta  obiskala župan občine Cankova g. Drago Vogrinčič in čebelar g. Ljubo Bertalanič, ki nam je prinesel med in delovno upravo čebelarja.

Galerija