Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bomo v skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v ponedeljek, 18. 5. 2020,  ponovno odprli vrata našega vrtca.

Vsa podrobnejša navodila vam bomo sporočali preko spletne strani vrtca oz. mailov.
Prosimo, vas, da tehtno premislite ali varstvo v času epidemije res potrebujete in v vrtec pripeljete samo zdravega otroka. Prosimo, da nam vrnete po mailu oz. prvi dan obiska vrtca, prinesete pisno izjavo o tem, da je otrok zdrav in to izročite delavki, ki otroka prevzame.
Starše naprošamo, da skladno z osebnimi obvestili, ki ste jih prejeli po elektronski pošti, otroka prijavite na posredovan mail do torka, 12. 5. 2020.
Širjenje koronovirusa bomo uspešno omejili le z doslednim spoštovanjem navodil, ki jih boste prejeli do konca tedna.
V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj smo dosegljivi na kontaktnih številkah šole.
V naslednjih dneh lahko pričakujemo kar nekaj izzivov, vendar smo prepričani, da nam bo z dobrim sodelovanjem in medsebojnim zaupanjem uspelo.

Ostanimo  zdravi!

Strokovne delavke in vodstvo šole

Priloge:

1. Higienska priporočila za vrtce v času epidemije covid-19

2. Priporočila za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer


 

OBVESTILO GLEDE VPISA OTROK V VRTEC CANKOVA

Vloge za vpis novincev v vrtec sprejemamo še do petka, 29.5.2020.

Spoštovani starši!
Vlogo za vpis v vrtec najdete na naši spletni strani. Otroka lahko prijavite in nam prijavnico pošljete na e- naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; ali po navadni pošti na naslov: OŠ Cankova, Cankova 27, 9261 Cankova.
Vloge bomo sprejemali tudi v času, ko bo epidemija COVID-19 zaključena in se bomo ponovno vrnili v službe.

Ostanite zdravi!

Vodstvo šole


POZIV SEKCIJE ZA PRIMARNO PEDIATRIJO OB EPIDEMIJI COVID-19

Logotipmavricamodernapis 300x212

Slovenski pediatri pozivamo vse prebivalce Slovenije, še posebno pa starše vseh otrok in mladostnike, da zaradi hitrega širjenja okužb z virusom covid-19 v naslednjih tednih skrbno spremljajo javna opozorila s strani države in se dosledno držijo vseh podanih navodil.

Otroci in mladostniki omenjeno bolezen večinoma prebolevajo v blažji obliki, vendar zaradi tega tudi pomembno prispevajo k širjenju virusa v družbi. Ravno zaradi tega je v trenutni situaciji najpomembnejše, da so otroci in mladostniki za nekaj tednov izključeni ne samo iz vrtcev, šol in fakultet ampak tudi iz vseh oblik druženja ali skupinskih športnih in drugih aktivnosti. Zato odsvetujemo vsa druženja otrok v zaprtih prostorih, igranje na skupnih igralih ali obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Družine naj se zadržujejo doma ali zunaj na prostem, vendar brez druženja z drugimi. Športne aktivnosti lahko skupaj z otrokom izvajamo zunaj na prostem individualno. Prav tako naj to ne bo čas celodnevnega virtualnega druženja, ki sicer ne predstavlja nevarnosti za širjenje virusa, je pa kljub vsemu tvegano početje za otroke in mladostnike, če je časovno in vsebinsko nenadzorovano.

Večji otroci in mladostniki, ki bodo mogoče v naslednjih dneh ostali sami v domači oskrbi, naj se v tem času ne družijo s sošolci ampak ostanejo pri sebi doma. Upoštevajo naj tudi navodila šol v tem času.

Starši, naučite svoje otroke in mladostnike samostojnosti in previdnosti v skladu s starostjo, ker bomo na tak način uspešnejši in bo to dobra naložba za prihodnost.

Starejši ljudje in kronično bolni ljudje lahko težje prebolevajo okužbo s korona virusom, zato naredite vse, da jih ne okužite. Babic in dedkov tokrat ne vključujmo v čuvanje otrok.

Z upoštevanjem higienskih navodil, navodil glede druženja in z medsebojno solidarnostjo poskrbimo za najbolj ranljive skupine naše družbe ter dokažimo vsem, da nam je mar za ljudi okoli sebe.

V primeru, da vaši otroci in mladostniki zbolijo, pokličite njihovega izbranega zdravnika in izkoristite vse možnosti svetovanja preko elektronske pošte ali telefona in prihajajte v naše ambulante in v dežurne službe samo v nujnih primerih in najavljeno.

V imenu Sekcije za primarno pediatrijo ZZP

Denis Baš dr.med.spec pediater, podpredsednik