Velika osveščevalno - zbiralno nagradna akcija:
E-ODPADKE LOČUJ IN OKOLJE VARUJ
Naša šola bo zbirala E –odpadke in odpadne baterije ter beležila količino zbranega materiala. Glavna nagrada za najuspešnejšo šolo v projektu je ZAKLJUČNI KONCERT ZA CELOTNO ŠOLO. Rezultate zbiranja in obvestila o poteku projekta po pomurskih šolah lahko dnevno spremljate na Murskem valu.
VPIS V VRTEC PRI OŠ CANKOVA
OD 3.3. DO 31.3.2014
Vpisujemo otroke od enega leta starosti naprej in do vstopa v šolo. Otroke, ki že obiskujejo vrtec, ni potrebno ponovno vpisati.
Vpis lahko opravite vsak dan pri pedagoginji Silvestri Gomboc (pisarna št. 19)
PONEDELJEK |
TOREK |
SREDA |
ČETRTEK |
PETEK |
14:30 – 16:00 |
7:00 – 7:30 |
8:30 – 10:00 |
11:00 – 12:30 |
10:30 – 12:30 |
oz. oddate izpolnjeno vlogo za vpis v tajništvu šole.
(Zraven obvezno prinesite osebne dokumente otroka in staršev.)
Dodatne informacije lahko dobite na telefonski št. 02/540 91 40 ali 02/540 91 42. Vloge za vpis najdete na spletni strani OŠ Cankova ali jih dobite pri pedagoginji.
Uprava OŠ Cankova
PODROČNO TEKMOVANJE V VELESLALOMU - AREH 24.1.2013
Več v albumu.
PREVOZI UČENCEV V ŠOLO IN DOMOV
PREVOZI
Za učence so organizirani prevozi z avtobusi. Varstvo vozačev organiziramo od 1245 – 1445 ure oziroma do odhoda avtobusa. Seznam varstva vozačev se nahaja v LDN šole in je izobešen v avli šole. V času varstva vozačev učenci upoštevajo navodila dežurnega učitelja in informatorke.
Prevozništvo PETEK
PRIVOZ AVTOBUSOV V OSNOVNO ŠOLO CANKOVA
ŠOLSKO LETO 2020/2021
Postajališče | Odhod |
Topolovci | 6:45 |
Krašči –križ HŠ 33 | 6:48 |
Domajinci – križišče za Domajinski vrh | 6.53 |
Domajinci VGD | 7:00 |
Krašči žaga | 7.05 |
Krašči WOLF | 7:08 |
Krašči – HŠ 7 | 7.10 |
Krašči – Ficko HŠ 64 | 7.12 |
Gornji Črnci GD | 7:14 |
Gornji Črnci/Domajinci | 7:16 |
Cankova | 7:20 |
Skakovci | |
Cankova | |
Postajališče | Odhod |
Fikšinci | 6.20 |
Gerlinci | 6.22 |
Gerlinci NOGOMETNO IGRIŠČE | 6:23 |
Gerlinci FLEGAR | 6.26 |
Gornji Črnci BOŽEK | 6:30 |
Korovci GASILSKI DOM | 6:33 |
Cankova | 6:35 |
Postajališče | Odhod |
Cankova | 14:40 |
Korovci GASILSKI DOM | |
Gornji Črnci GD | |
Krašči HŠ 64 | |
Krašči HŠ 7 | |
Krašči WOLF | |
Krašči ŽAGA | |
Domajinci GD | |
Domajinci – križišče za Domajinski vrh | |
Krašči –križ HŠ 33 | |
Topolovci | |
Cankova | |
Skakovci | |
Postajališče | Odhod |
Cankova | 14:40 |
Gornji Črnci/Domajinci - Romi | |
Gornji Črnci BOŽEK | |
Gerlinci | |
Gerlinci NOGOMETNO IGRIŠČE | |
Gerlinci | |
Fikšinci |
VARNA POT V ŠOLO
80. člen Zakona o varnosti cestnega prometa govori, da morajo starši poskrbeti, da ima otrok v 1. razred ustrezno spremstvo.
Učenci prvih in drugih razredov morajo nositi rumene rutice.
Otrok naj gre v šolo pravočasno. Če prihajajo ali odhajajo v mraku, naj nosijo svetla odbojna telesa, npr. kresničko.
Napotki za učence:
· v šolo izberi najkrajšo in najbolj varno pot;
· upoštevaj prometno ureditev in signalizacijo;
· vedno hodi po notranji strani pločnikov;
· kjer ni pločnikov, hodi po levi strani ceste;
· cesto prečkaj samo na prehodu za pešce;
· vožnja s kolesi je dovoljena samo učencem z opravljenim izpitom za kolo;
· kolesa puščajte samo na za to določenem mestu in jih primerno zavarujte.
Šola ne odgovarja za varnost učencev, ki prihajajo v šolo s kolesi z motorjem in s kolesi, ki niso ustrezno opremljena, brez ustrezne opreme in izpitov.
ŠOLSKA PREHRANA
Bistvo dobre, zdrave, raznovrstne prehrane, predvsem pa uravnotežene prehrane je v tem, da je osnova za dobro počutje in zdravje, za notranjo in duševno uravnovešenost, zbranost ter vitalnost. Na šoli se še posebej trudimo, da pripravljamo raznovrstno hrano, ki omogoča zdrav razvoj posameznika.
Da bi bila hrana čim bolj pestra in zdrava, jedilnike sestavlja posebna komisija, ki ima 5 članov: predstavnik kuhinje in vodja prehrane Bili Štertak, pomočnica ravnateljice v vrtcu Brigita Kolmanko, učiteljici gospodinjstva Verica Gomboc in Ivana Šadl, ekokoordinatorica Metka Primec in predstavnica vrtca.
Za učence pripravljamo v naši kuhinji dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico. Učenci se prehranjujejo v šolski jedilnici.
Na podlagi Zakona o šolski prehrani (Ul. RS št. 43/2010, 40/2012 – ZUJF in 3/2013) je prijavo za šolsko prehrano potrebno oddati v mesecu juniju za naslednje šolsko leto.
SUBVENCIONIRANA ŠOLSKA PREHRANA
Pravico do subvencionirane prehrane ureja Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS - Ul. RS št. 62/2010 in spremembe) in Zakona o šolski prehrani (Ul. RS 3/2013 in spremembe).
Učenci lahko pridobijo subvencijo za šolsko prehrano po enakih merilih kot do sedaj. Upošteva se povprečni mesečni dohodek na osebo. Kriterij za pridobitev subvencionirane malice je do 53 % neto povprečne plače v RS.
Do subvencije v višini cene kosila bodo od 1. 2. 2017 upravičeni učenci, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36% neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.
Podatke o subvenciji za učence, ki so prijavljeni na kosilo, bo šola pridobila iz CEUVIZ (centralna evidenca učencev) po ustaljenem postopku.
Upravičenost do subvencije se ugotavlja na podlagi veljavne odločbe o otroškem dodatku. V primeru, da te odločbe nimate oziroma da ta ne bo veljavna na dan 1. 9. 2016, je potrebno za pridobitev subvencionirane prehrane na pristojnem centru za socialno delo vložiti posebno vlogo.
Vsi starši oddajo v mesecu juniju prijavo na šolsko prehrano.
CENE ŠOLSKE PREHRANE:
OBROK |
RAZRED |
CENA |
Malica |
1. – 9. razreda |
0,80 € |
Popoldanska malica |
1. – 9. razreda |
0,80 € |
Kosilo |
1. – 4. razreda |
2,25 € |
Kosilo |
5. – 9. razreda |
2,55 € |
Prehrano lahko odjavite po telefonu 02/540 91 40 – tajništvo, v primeru odsotnosti poslovne sekretarke pa na telefon 02/540 91 42 – svetovalna služba do 8. ure zjutraj za naslednji delovni dan. V primeru bolezni šteje odjava tudi za tekoči dan, v kolikor je oddana do 8:00 ure.
OZNAČEVANJE SNOVI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI, V OBRATIH JAVNE PREHRANE
S 13. decembrom 2014 se prične uporabljati Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom, spremembah uredb (ES) št. 1924/2006 in (ES) št. 1925/2006 Evropskega parlamenta in Sveta ter razveljavitvi Direktive Komisije 87/250/EGS, Direktive Sveta 90/496/EGS, Direktive Komisije 1999/10/ES, Direktive 2000/13/ES Evropskega parlamenta in Sveta, direktiv Komisije 2002/67/ES in 2008/5/ES in Uredbe Komisije (ES) št. 608/2004 (v nadaljevanju Uredba 1169/2004).
Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena za prodajo končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) so navedeni v Prilogi II Uredbe 1169/2004.
SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI:
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );
(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );
(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen:
(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:
(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 );
(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen:
(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
(b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji ,lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Stran 34 od 34