EKO DAN

 

V četrtek, 24.4.2014, smo vsi razredi na šoli izvedli Eko dan na skupno temo VODA, z naslovom:

VODE V DOMAČI POKRAJINI
v okviru mednarodnega projekta
Water connects – Voda povezuje

eko

Projekt je namenjen proučevanju, raziskovanju in iskanju rešitev za ohranjanje in izboljšanje stanja različnih vodnih ekosistemov.
Osnovni namen projekta “Water connects” je aktivno vključevanje mladih v raziskovanje in spoznavanje vodnega ekosistema, krepitev zavesti o pomenu vode in spodbujanju mladih s pripravo rešitev in predlogov, ki bodo pripomogli k izboljšanju stanja in kakovosti voda. S projektom želimo izboljšati kakovost osvojenega znanja in popestriti pouk.

 

PROJEKT EKO PAKET

 
V okviru projekta Eko paket smo zbirali odpadno kartonsko embalažo mleka in sokov – KEMS. Seznanili smo se z načini ravnanja s KEMS. V okviru projekta pa smo z učenci 6. a razreda sodelovali na nagradnem natečaju »Kako odgovorno ravnamo s KEMS?«

Pri geografsko zgodovinskem krožku smo izdelali ozaveščevalni plakat iz Tetra Pak -a, ki ima namen seznaniti prebivalce občine Cankova, zakaj je pomembno zbirati KEMS in tako varovati naravo. Plakat je nastal tako, da so učenci uporabili vse dele tetrapakov, zamaške za oznako krajev v občini, ostalo pa uporabili za lepljenko. Za vsako vas so nanizali primer,  zakaj je dobro, da se zbira KEMS.

Misli so zalepili ob vaseh na plakat ter sestavili slogan:
“V občini Cankova nam ni vseeno….(beri zapise ob vaseh)…. zato zbiramo KEMS in skrbimo za naravo. Bodi zgled in sodeluj!”

 


 

Uvrstili smo se med zmagovalce v svoji starostni skupini in prejeli 2. nagrado na zaključni prireditvi, ki je potekala na sejmu Altermed.
SODELOVALI SO UČENCI IN UČENKE 6.a razreda: Maša Kočar, Blaž Čerpnjak, Tasia Šadl, Lara Šneider, Anamari Bence, Domen Kuzma, Patrik Recek in Timi Grah.
Nagrajeni so bili s praktično nagrado Ljubljanskih mlekarn, boni za Hervis in Mladinsko knjigo.
Ozaveščevalni plakat  V občini Cankova nam ni vseeno… pa potuje na razstavo podjetja Tetrapak v Beograd.
Podelitve nagrade, ki je bila na sejmu Altermed, sta se udeležila učenca Maša Kočar in Blaž Čerpnjak, ki sta za GEA TV posnela tudi intervju.

ekopaket mar 2013001ekopaket mar 2013002ekopaket mar 2013003ekopaket mar 2013004ekopaket mar 2013005

Več najdete na spletnih povezavah:
http://www.eko-paket.si/si/novice/1/314
http://www.eko-paket.si/si/fotogalerija/one/2/35
http://www.eko-paket.si/si/fotogalerija/one/5/36

Mentorica: Monika Hajdinjak prof.

 


 

SEJEM ALTERMED


Na letošnjem sejmu Altermed, ki je potekal od 15. do 17. marca 2013 na Celjskem sejmu, se je v okviru predstavitve Eko šol, predstavila tudi naša šola.
Na stojnici smo predstavili različne dejavnosti zdravega in sonaravnega življenja, ki smo jih izvajali z učenci naše šole. Posvetili smo se zdravi prehrani, pridelani v domačem okolju.

altermed mar 2013001altermed mar 2013002altermed mar 2013003altermed mar 2013004

Več o vsebini sejma in slikovnem gradivu najdete na:
http://www.ekosola.si/novica/1551/ekosole-na-sejmu-altermed-predstavile-ekolosko-pridelana-zivila/

Mentorica Eko šole: Monika Hajdinjak prof.